[images style=”3″ image=”http%3A%2F%2Fwww.usahawancyber.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F11%2Fwordpress-589121_640.jpg” width=”640″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”]

Ada banyak platform yang kita boleh gunakan sebenarnya sama ada untuk blogging, buat minisite, e-commerce site, membership site dan sebagainya…Aku dah pernah cuba dan kaji beberapa platform macam Blogspot, Opencart dan Leadpages beberapa platform lagi…Aku pun dah tak ingat… ­čÖé

Ape yang boleh aku katakan, setakat ni memang wordpress paling bagus sebab :

[bullet_block large_icon=”5.png” width=”” alignment=”center”]

  • Mudah nak guna…Tutorial pun banyak kat Youtube dan Google.
  • Banyak plugin dan theme percuma mahupun berbayar dalam pasaran.
  • Boleh diintegrate dengan pelbagai tool…So kalau kita┬ának beli tool untuk marketing, kebiasannya boleh integrate dengan wordpress
  • Mudah nak customize.
  • Jadi pilihan kebanyakkan otai-otai berpengalaman…Kalau otai pun pilih wordpress, buat apa kita susah-susah nak kaji platform lain kan.. ­čÖé

[/bullet_block]

So kalau korang tak nak buang masa pilih platform yang sesuai untuk bisnes online korang, better korang terus belajar dan fokus guna wordpress je…InsyaAllah korang tak menyesal… ­čÖé

Owh yea, korang jangan konpius k…wordpress ade 2 ok…Pertama yang percuma iaitu wordpress.com…Kedua yang berbayar iaitu wordpress.org…Yang aku cerita nie adalah wordpress.org…So jangan tersilap pulak!